CULTURE / GOURMET / CHEFS & RECIPES / - VALENTINO: AT THE EMPEROR`S TABLE


                  ...Πως σκφτεστε να μοναδικ γεμα; Τι χρειζεται για να εναι κποιος, εξαιρετικς οικοδεσπτης; Για λα αυτ, δεν υπρχει καλτερος
δσκαλος απ τον Mr. Valentino, που τα event του - ετε επρκειτο για να κλειστ γεμα στο σπτι του, στο Gstaad, ετε για να πρτυ με εκατοντδες
καλεσμνους στο Chateau Wideville - θεωρονται θρυλικ, για τις προσεγμνες λεπτομρειες, το αξχαστο μεγαλεο και προπαντς, για την ζεστ και
εγκρδια ατμσφαιρα τους.

Το βιβλο του, Valentino: At the Emperor`s Table, που κυκλοφρησε απ τον εκδοτικ οκο, Assouline, θα ταν ο καλτερος οδηγς. Εναι γεμτο απ
συνταγς, πως αυτ για την kamut pasta με σλτσα ντομτας, που ο Mr. Valentino προτιμ να σερβρει μσα στις μοναδικς, μπλε - σπρες πορσελνες
της συλλογς του, στην κατοικα του, στο Holland Park του Λονδνου. (Οι πιο φιλδοξοι σεφ, σως επιχειρσουν τα πολχρωμα παντζρια του, με αφρ,
που εναι τα αγαπημνα του, ταν φιλοξενε κσμο στο σπτι του, στην Να Υρκη).
Αλλ μλλον θα πρπει να δετε το At the Emperor`s Table και ως
να εδος μανιφστου, που προτρπει τους αναγνστες του, να “ζονε μορφα” (“live beautifully”) με τον τρπο του Valentino.

Φυσικ, χρειστηκε μια ολκληρη ζω και πολ πθος, για να συγκεντρσει ο Mr. Valentino, την μοναδικ συλλογ του, απ κρσταλλα και πορσελνες,
την οποα φωτογρφισε για το βιβλο, ο Oberto Gil. Αλλ δεν χρειζεστε μα σουπιρα σε σχμα κκνου του Meissen, για να υιοθετσετε την “live
beautiful” συμβουλ του - αυτ, που χρειζεται, εναι να δνετε σε λα τα γεματα σας, ακμη και τα μοναχικ, την πρπουσα σημασα...

“Ακμη και ταν δειπν μνος μου, θλω να χω να μορφο τραπζι σως, να δσκο με μια ωραα πορσελνη με καλοσερβιρισμνο φαγητ", λει ο
δισημος σχεδιαστς, “δεν ανογω το ψυγεο και παρνω να πλαστικ τπερ με τροφ!”. Σγουρα χι, αφο ακμη και για να σπιτικ φαγητ, πως
εναι το Cacciucco, το Ιταλικ στιφδο με θαλασσιν, που μνημονεει ανμεσα στις προτιμσεις του, ποτ δεν το σερβρει με τον διο τρπο. Το
συνοδευτικ μενο και ο δικοσμος του τραπεζιο, αλλζουν κθε φορ, ανλογα με το μρος, που τργεται το συγκεκριμνο πιτο. “Αυτ
μεταφρζεται σε μα ποικιλα πιτων, ποτηριν και αντικειμνων σε κθε περσταση”, πως σημεινει “Ο δικοσμος του τραπεζιο
πρπει να εναι ορεινς και χαλαρς με μα αθωτητα, στο Gstaad, αλλ πολ απλς και με το μπλε να κυριαρχε, στο σκφος”.
Μετ απ λα αυτ, πρτε μα γεση...




















Το "Valentino: At the Emperor's Table" μπορετε να το βρετε στο www.assouline.com